header image

Verandering

Verandering

Komende week staat het thema ‘Verandering’ centraal op mijn Facebookpagina en gedurende deze week wil ik elke dag wat met jullie hierover delen. Verandering is iets wat onlosmakelijk is verbonden met het leven, dit zien we ook terug in de natuur. Dag en nacht wisselen elkaar af, seizoenen komen en gaan, planten, bomen, dieren groeien, bloeien, ontwikkelen en sterven.
Het is een continu proces en hoe staan wij mensen daarin?

Vaak zie je dat we het ‘eerste kwartaal’ van ons leven als vanzelf nog wel in deze stroom meegaan. Het is over het algemeen gebruikelijk om te leren praten, kruipen en lopen. Om vanuit de kleuterschool door te stromen naar de lagere school, waarna de middelbare school zich aandient. Daarna in wisselende volgorde studeren, stages, werken en zijn we gestaag onderweg naar onze eigen unieke vorm van huisje, boompje, beestje en dan …. dan valt het vaak een soort van stil.

We denken dat dit het was, dat nu we van school af zijn we niets meer hoeven te leren. Bewust of onbewust denken we er niet eens over na welke schatten er zich nog meer in ons bevinden en/of verzanden we in de drukte van alledag. Stellen we onszelf niet periodiek de vraag of dit nu is wat we willen tot in lengte van dagen. Zijn we bang of terughoudend om in beweging te komen en staan we niet open voor wat het leven nog meer voor onze ontwikkeling in petto heeft.

Ik heb het nu niet over een bucketlist met dingen die we graag nog zouden willen doen voor ons overlijden. Ik doel op de schatten welke nog in onszelf liggen te wachten om ontdekt en uitgepakt te worden. Want naast dat het leven in de basis van ons vraagt om te leren lopen en praten, denk ik dat dit en een stabiel huisje boompje beestje verzamelen niet het enige is dat het leven ons te bieden heeft.

Welke lessen en ontwikkelingen liggen er nog meer in ons en ons leven verscholen? Wat mogen we leren, wat mogen we los laten, wat mogen we (h)erkennen en helen? Hoe worden we de beste versie van ons-zelf? En dan kijk ik voorbij de wereld geregeerd door ons hoofd en ben ik juist benieuwd naar wat wij nog kunnen leren van ons hart en onze ziel. Een ieder heeft hier zijn of haar eigen unieke weg en lessen in te volgen.

En ik, ik voel me enorm dankbaar en blij als ik mensen tref die hier ook bij stilstaan. Die ervoor kiezen open te staan voor het leven op hart- en zielsniveau en hiermee hun leven mooier, gedragener en meer toegeëigend te maken. In mijn beleving maak je daarmee het verschil in zowel jouw leven en dat van een ander. Met recht dus dat men zegt; een betere wereld begint bij je-zelf.

Lieve groet,

Jacqueline

P.s. Like de Facebookpagina om de komende week meer te lezen over verandering

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ervaringen van klanten

Zó blij met jou! Ik met kalmte en rust.... echt Jacq, dat gelooft niemand :)

- Appje dat ik ontving -
Ervaringen van klanten

'Je moet het meemaken om te ervaren hoe bijzonder zoiets is, want bijzonder, dat is het zeker!'

- Sylvia -
Ervaringen van klanten

'Ik kon wel merken, naarmate ons gesprek vorderde, hoe makkelijk ik kon praten. Jacqueline gaf mij een veilig gevoel'

- Laura -
Ervaringen van klanten

'Ontroerend en emotioneel om zonder woorden geraakt te worden in mijn hart'

- Jeannette -
Ervaringen van klanten

'Jouw lieve paarden lieten mij zien: stilstaan of bewegen. Ertussen zit niks...'

- Sabine -
Ervaringen van klanten

'In een prachtige omgeving en bij een puur mensen ontdekken wat of waar jij veranderen kan'

- Annelies -
Ervaringen van klanten

'Ik bedenk me ineens dat ik onbewust gewoon m'n droom aan 't uitvoeren ben!'

- Appje dat ik ontving -
Ervaringen van klanten

'Fijn om op deze manier in vertrouwen je hart te luchten'

- Rob -
Ervaringen van klanten

'Jacqueline en de paarden maken met onvoorwaardelijke liefde en onvermijdelijke confrontatie zichtbaar wat mij te doen staat'

- Sara -