header image

Sprankelende ogen en een nieuwe avontuur

Sprankelende ogen en een nieuwe avontuur

Met sprankelende ogen en volledige rust in haar binnenste stapt ze in haar auto en zegt mij gedag. De jonge vrouw die zichzelf met een kritische stem toestemming had gegeven het eerste half jaar van 2018 in zichzelf te investeren en samen met mij en de paarden op onderzoek uit is gegaan.

Het donkere in haar leven was veelal overheersend. Haar hoofd, gedachten en kritische stem draaiden permanent overuren, overstemden het voelen in haar volledig en waarlijk plezier en de liefde waren beide ver te zoeken. En nu, een goed half jaar verder, heeft zij o.l.v. de paarden stap voor stap zichzelf steeds meer bevrijd van de overheersende structuren en overlevingsmechanismen die ooit dienend zijn geweest en nu niet veel meer brachten dan een vorm van gevangenschap, moedeloosheid en een niet weten hoe hieruit ooit te ontsnappen.

Dit alles overstemd met een angstig beeld van hetgeen ze buiten deze gevangenis aan zou treffen. Want was dat wel prettiger en rustiger? En was dat voor haar überhaubt wel weggelegd? Zou ze toch niet beter blijven bij dat wat ze kende? Want ook al is dit niet fijn, ik ken het al jaren en dat versus het onbekende wat spannend voelt… tja dan ben je stiekem toch geneigd om je erbij neer te leggen dat dit het -voor nu- is voor jou in dit leven, toch….?!

Gedurende onze ontmoetingen in de afgelopen maanden zag ik in energie de veranderingen al bij haar terug en vandaag was het moment aangebroken waarop ook zij ze vol ervoer en toestond. Met ons steuntje in de rug kon ook zij ervaren dat de vorm van verbinding en aansluiting in zichzelf welke tevoorschijn was gekomen na het opruimwerk dat we met haar hadden gedaan, een inmens grote rust en ruimte met zich mee had gebracht. En ook de stem van haar drukke hoofd, die het het spannend vond buiten zijn bekende comfortzone, stierf langzaam weg. En ik realiseerde me eens te meer dat ‘comfortzone’ een behoorlijk relatief begrip is. Hoe onprettig en ongewenst de gang van zaken in je leven soms ook is, het is je bekend en daarmee minder spannend dan het nieuwe onbekende terrein en de (veelal) imaginaire beerputten buiten deze comfortzone. En dat is vaak al reden genoeg om -hoe oncomfortabel ook- toch nog maar weer even te blijven zitten waar je zit.

En wat nu voor mij al een kadootje was om te horen en op termijn het ook absoluut voor haarzelf zal zijn, was haar gewaarwording dat ze de verkregen ruimte nu niet in wilde gaan vullen vanuit haar weten en hetgeen zij kent en voorheen deed, maar dat ze dit wil gaan ont-dekken hoe ze dit op haar nieuwe manier in mag gaan kleuren.

Wat overigens ook weer een prachtige bevestiging was van mijn besef van onlangs; het is tijd geworden om mijn huidige aanbod te updaten en er een nieuw traject aan toe te gaan voegen. Een traject waarbij de vruchten mogen worden geplukt van het voorafgaande opruimwerk dat is gedaan. Een traject waarbij we de vrijgekomen ruimte onder de bezielende leiding van de paarden in mogen gaan kleuren op een manier die past bij je nieuw hervonden zelf.

Zaadjes zijn geplant en wil je vrijblijvend op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen of een keer als representant bij een opstelling aanwezig zijn? Laat het me weten! Hou ondertussen natuurlijk ook mijn Facebookpagina en deze website in de gaten. Want wie weet help jij met jouw like weer iemand in jouw omgeving door ze zijdelings kennis te laten maken met deze bijzondere hulptroepen en hun mogelijkheden.

Graag tot ziens bij de paarden!

Lieve groet,

Jacqueline Verhoef

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ervaringen van klanten

Zó blij met jou! Ik met kalmte en rust.... echt Jacq, dat gelooft niemand :)

- Appje dat ik ontving -
Ervaringen van klanten

'Je moet het meemaken om te ervaren hoe bijzonder zoiets is, want bijzonder, dat is het zeker!'

- Sylvia -
Ervaringen van klanten

'Ik kon wel merken, naarmate ons gesprek vorderde, hoe makkelijk ik kon praten. Jacqueline gaf mij een veilig gevoel'

- Laura -
Ervaringen van klanten

'Ontroerend en emotioneel om zonder woorden geraakt te worden in mijn hart'

- Jeannette -
Ervaringen van klanten

'Jouw lieve paarden lieten mij zien: stilstaan of bewegen. Ertussen zit niks...'

- Sabine -
Ervaringen van klanten

'In een prachtige omgeving en bij een puur mensen ontdekken wat of waar jij veranderen kan'

- Annelies -
Ervaringen van klanten

'Ik bedenk me ineens dat ik onbewust gewoon m'n droom aan 't uitvoeren ben!'

- Appje dat ik ontving -
Ervaringen van klanten

'Fijn om op deze manier in vertrouwen je hart te luchten'

- Rob -
Ervaringen van klanten

'Jacqueline en de paarden maken met onvoorwaardelijke liefde en onvermijdelijke confrontatie zichtbaar wat mij te doen staat'

- Sara -