header image

Oogsten

Oogsten

De herfst is een seizoen van los laten, daar zijn we ons veelal van bewust. De natuur laat zijn bladeren los, keert naar binnen en nodigt ons woordeloos uit tot hetzelfde.
In hoeverre zijn wij, in ons vaak drukke en veelvuldig geprikkelde leven, ons sowieso nog bewust van het ritme van de natuur in ons leven? Persoonlijk heb ik hier jarenlang nauwelijks bij stil gestaan. En dat is eigenlijk best jammer, want (al is het slechts zijdelings) mee stromen op deze flow en energie kan ons juist een extra steuntje in de rug bieden.

De seizoenen leven ons een uitgebalanceerde verhouding van zaaien, groeien, bloeien, oogsten, los laten en herstellen voor. En hier bewust van zijn in mijn leven en in zelfs in mijn (jaar)planning ervaar ik ondertussen als waardevol en helpend.

Alleen deze keer merkte ik dat de vraag wat ik los wil of kan gaan laten, minder resoneerde. En als ik bij mezelf naar binnen keerde sloot hetgeen ik hier aantrof ook nog niet aan bij het herfst-loslaat -thema van deze tijd van het jaar…Totdat ik gisteren tijdens yoga erop geattendeerd werd dat dit ook de tijd is van oogsten. En hier resoneerde ik meteen op. Herkenning! Dat is de fase waar ik mij nu in bevind!

Vele zaadjes in verschillende vormen heb ik -en zijn voor mij- jarenlang gepland en verzorgd en hebben zich ontwikkeld tot prachtige voedzame vruchten welke ik nu mag gaan oogsten.

Gebeurtenissen en ervaringen in mijn privé leven en tijdens mijn werk binnen het bedrijfsleven, het hiernaast openen van mijn praktijk 11 jaar geleden, het leren, studeren, ervaren, ontwikkelen, vallen en opstaan, bijstellen, los laten en ontdekken. Dit alles heeft bijgedragen aan het vernieuwde aanbod voor persoonlijke vraagstukken en – ontwikkeling waar ik momenteel aan werk, de vruchtbare samenwerkingen die worden aangegaan, de nieuwe koers die zichtbaar wordt en een oude liefde die nieuw leven ingeblazen gaat worden (binnenkort meer hierover).

Ik geniet er met volle teugen van, heb mijn mouwen opgestroopt om de oogst binnen te halen en wil jullie van harte uitnodigen om hieronder te laten weten of en hoe jij de seizoenthema’s integreert in je leven.

Lieve groet,
Jacqueline Verhoef

Holistisch Trainer
| Training in de kunst van Leven |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ervaringen van klanten

Zó blij met jou! Ik met kalmte en rust.... echt Jacq, dat gelooft niemand :)

- Appje dat ik ontving -
Ervaringen van klanten

'Je moet het meemaken om te ervaren hoe bijzonder zoiets is, want bijzonder, dat is het zeker!'

- Sylvia -
Ervaringen van klanten

'Ik kon wel merken, naarmate ons gesprek vorderde, hoe makkelijk ik kon praten. Jacqueline gaf mij een veilig gevoel'

- Laura -
Ervaringen van klanten

'Ontroerend en emotioneel om zonder woorden geraakt te worden in mijn hart'

- Jeannette -
Ervaringen van klanten

'Jouw lieve paarden lieten mij zien: stilstaan of bewegen. Ertussen zit niks...'

- Sabine -
Ervaringen van klanten

'In een prachtige omgeving en bij een puur mensen ontdekken wat of waar jij veranderen kan'

- Annelies -
Ervaringen van klanten

'Ik bedenk me ineens dat ik onbewust gewoon m'n droom aan 't uitvoeren ben!'

- Appje dat ik ontving -
Ervaringen van klanten

'Fijn om op deze manier in vertrouwen je hart te luchten'

- Rob -
Ervaringen van klanten

'Jacqueline en de paarden maken met onvoorwaardelijke liefde en onvermijdelijke confrontatie zichtbaar wat mij te doen staat'

- Sara -