header image

Goed tikkende klok

Goed tikkende klok

Ken je het verhaal van de goed tikkende klok?

Het gaat over een klokkenmaker die met liefde en aandacht dit oude ambacht beoefende. In zijn werkplaats was het een gezellige drukte van allerlei soorten uurwerken welke zijn zorg en expertise nodig hadden. Op een dag, net voor sluitingstijd, kwam er een klant met een klok die al een tijdje niet goed liep. Het uurwerk liep ofwel te snel of te langzaam, nooit in het juiste ritme. De klokkenmaker nam de klok mee naar zijn werkplaats en legde hem naast een van de uurwerken welke al klaar lagen om te worden opgehaald. Hij sloot vervolgens zijn werkplaats af en ging naar huis.

De volgende ochtend opende hij zijn winkel en wilde aan de slag met de klok die de vorige dag net voor sluitingstijd binnen was gebracht. Maar tot zijn verbazing zag hij dat de klok de juiste tijd aangaf, goed liep en dit ook gedurende de dag bleef doen. Het was voor de klok al voldoende geweest om naast een klok te liggen die wel goed liep. Gaandeweg de avond en nacht had zijn ritme zich afgestemd op de klok die goed liep en was het probleem waarvoor hij was binnen gebracht verholpen.

In dit verhaal gaan we uit van het feit dat alles een eigen trillingsfrequentie heeft, denk bijvoorbeeld aan de relativiteitstheorie van Einstein. De wereld bestaat uit energie en alles heeft hierin zijn eigen unieke trillingsfrequentie. Dus zowel bloemen, als bomen, een lichaam, een orgaan, een stoel, een tafel en zoals in dit verhaal, ook een klok. En voor deze klok bleek het in nabijheid vertoeven van een andere goed tikkende klok al voldoende te zijn om zelf ook weer goed te gaan tikken.

En zo kan het voor ons mensen ook zijn. Soms is het al voldoende om even in iemands nabijheid te vertoeven of om iemands stem te horen om te kunnen resetten en weer in balans te komen. Het is iets waar ik ook bewust mee werk. Zo doen mijn tussentijdse contactmomenten met klanten in bijvoorbeeld de vorm van appjes in de onderstroom meer dan enkel de woorden die het bevat. Ditzelfde geld voor de blogs en teksten op mijn Facebookpagina en website. Ze ondersteunen in energie het bewustwordings- en ontwikkelingsproces welke in is gezet, planten zaadjes en zijn een goed tikkende klok om weer even op af te stemmen en in balans te komen.

En zo is het ook met het samenzijn tijdens mijn opstellingsdagen en workshops. Al breng je zelf geen vraag in, het als representant hierbij aanwezig zijn kan al enorm dienend zijn. Uiteraard dienend aan het systeem van de vraagsteller, maar ook dienend aan je eigen systeem en jouw staat van zijn. Het stimuleert en ondersteunt namelijk ook jouw persoonlijke trillingsfrequentie. En naast dat het natuurlijk fijn en voedend is om even met een groep gelijkgestemden en gelijk geïnteresseerden samen te zijn, kan het jou ook net weer even terug op je padje helpen. En dit laatste wordt vaak ook heel bewust zo ervaren door mijn (oud) cliënten die erbij aanwezig zijn. Het is indirect weer even onderdompelen in de zuivere energie en het weten van de dieren om bij te laden, bij te sturen en nieuwe inspiratie, motivatie en draagkracht op te doen.

Interesse om er eens bij aanwezig te zijn? Onderstaande data zijn reeds ingepland en hou de website, (workshop)agenda en Facebook in de gaten voor nieuwe data welke binnenkort zullen worden aangekondigd.

Eerst volgende data:

Kosten van deelname als representant: € 25

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ervaringen van klanten

Zó blij met jou! Ik met kalmte en rust.... echt Jacq, dat gelooft niemand :)

- Appje dat ik ontving -
Ervaringen van klanten

'Je moet het meemaken om te ervaren hoe bijzonder zoiets is, want bijzonder, dat is het zeker!'

- Sylvia -
Ervaringen van klanten

'Ik kon wel merken, naarmate ons gesprek vorderde, hoe makkelijk ik kon praten. Jacqueline gaf mij een veilig gevoel'

- Laura -
Ervaringen van klanten

'Ontroerend en emotioneel om zonder woorden geraakt te worden in mijn hart'

- Jeannette -
Ervaringen van klanten

'Jouw lieve paarden lieten mij zien: stilstaan of bewegen. Ertussen zit niks...'

- Sabine -
Ervaringen van klanten

'In een prachtige omgeving en bij een puur mensen ontdekken wat of waar jij veranderen kan'

- Annelies -
Ervaringen van klanten

'Ik bedenk me ineens dat ik onbewust gewoon m'n droom aan 't uitvoeren ben!'

- Appje dat ik ontving -
Ervaringen van klanten

'Fijn om op deze manier in vertrouwen je hart te luchten'

- Rob -
Ervaringen van klanten

'Jacqueline en de paarden maken met onvoorwaardelijke liefde en onvermijdelijke confrontatie zichtbaar wat mij te doen staat'

- Sara -