header image

Eerst zien, dan geloven

Eerst zien, dan geloven

Jarenlang is dit mijn motto geweest. Ik wilde alles met mijn hoofd begrijpen en verklaren, want anders kon het niet waar zijn…. toch? En ondanks dat mijn hoofd mij graag liet geloven dat als het geen simpel een tweetje was, het niet kon bestaan, heeft het leven me gedurende de jaren laten zien dat het niet zo werkt en dat er meer is dan ik met het blote oog kan zien en met mijn hoofd kan verklaren.

De consulten met dieren zijn in dit bewustwordingsproces voor mij altijd heel waardevol geweest. Zij kennen, in tegenstelling tot wij mensen, niet het fenomeen placebo effect. Een woord wat overigens een wat negatieve bijsmaak kan hebben, terwijl het juist telkens weer heel duidelijk demonstreert hoe prachtig en groots de kracht van ons brein is. Iets waar wij vaak veel te weinig bewust van zijn en te weinig bewust inzetten, maar dat daargelaten. Ik had het over dieren, dieren denken niet in de trant; Jacq heeft me nu deze homeopathische druppels gegeven, dus mijn buikklachten nemen nu in een rap tempo af. Zij waren telkens weer het levende bewijs dat ik, hoe gek mijn hoofd het ook vond, afgestemd op hun lichaam wist te achterhalen welke homeopathische medicijnen zij specifiek nodig hadden om weer in balans te komen en te herstellen.

Mijn weten dat het toch zo werkt wordt nu veelal gevoed vanuit mijn innerlijk weten, een weten waar mijn hoofd zich steeds vaker en makkelijker bij neerlegt. Wat overigens niet maakt dat ik me nog telkens weer aangenaam verrast en humble voel als ik de resultaten waarneem.

Zo ook vorige week nog, onze “oldtimer” geit Bib (afkorting van Black is Beautiful, want dat is toch wel een hele mond vol als je haar roept 😉) begon nu toch echt veel slechter te bewegen. Wat overigens niet heel vreemd is gezien haar leeftijd. We weten haar geboortedag niet exact, maar ze is de 20 jaar ondertussen wel zo’n beetje gepasseerd en dat is toch een meer dan respectabele leeftijd voor een geit. En ook ouderdom bij geiten komt met gebreken.
Zo lukte het haar niet meer om omhoog te klimmen naar de plateaus, waar ze voorheen graag lag te zonnebaden en herkauwen. Heel loyaal nestelden de overige geiten zich de laatste tijd bij haar op de grond, om daar gezamenlijk te herkauwen en aan hun ‘tan’ te werken. Een enkele keer trof ik de andere geiten nog wel liggend op een van de plateaus, maar eigenlijk altijd alleen wanneer Bib zelf aan het grazen was of er toch al een van de andere geiten bij haar op de grond lag.

En ondanks dat de geiten er volledig senang leken met deze ontwikkeling heb ik toch Bib even getest en ben ik eind maart met een ondersteunend kuurtje voor haar begonnen. Daarbij ‘stiekem’ de wens uitsprekend dat ook zij weer goed genoeg in haar vel komt te zitten dat ze de planken naar de plateaus weer kan beklimmen.

Mijn hoofd vond nog wel wat van deze wens en het kritische stemmetje in mijn hoofd fluisterde me begin vorige week nog in dat ik deze hoop rustig kon laten varen, want Bib toonde weinig vooruitgang qua bewegen en haar kuur liep bijna ten einde. Niet leuk om te zien natuurlijk, maar wel iets waar ik me gezien haar leeftijd bij neer kon leggen. Het is tenslotte wat het is.

Totdat afgelopen vrijdag aanbrak, in de loop van de die dag werd ik aangenaam verrast door in mijn ooghoek ook Bib weer op het plateau te zien liggen herkauwen!!! Dat zijn nu dingen waar ik zò blij van kan worden 😃 en Bib waarschijnlijk nog meer dan ik 😉

Op de foto het plaatje dat ik gisteren bij thuiskomst aantrof, met v.l.n.r. Dotje, Matata, Jace en Bib

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ervaringen van klanten

Zó blij met jou! Ik met kalmte en rust.... echt Jacq, dat gelooft niemand :)

- Appje dat ik ontving -
Ervaringen van klanten

'Je moet het meemaken om te ervaren hoe bijzonder zoiets is, want bijzonder, dat is het zeker!'

- Sylvia -
Ervaringen van klanten

'Ik kon wel merken, naarmate ons gesprek vorderde, hoe makkelijk ik kon praten. Jacqueline gaf mij een veilig gevoel'

- Laura -
Ervaringen van klanten

'Ontroerend en emotioneel om zonder woorden geraakt te worden in mijn hart'

- Jeannette -
Ervaringen van klanten

'Jouw lieve paarden lieten mij zien: stilstaan of bewegen. Ertussen zit niks...'

- Sabine -
Ervaringen van klanten

'In een prachtige omgeving en bij een puur mensen ontdekken wat of waar jij veranderen kan'

- Annelies -
Ervaringen van klanten

'Ik bedenk me ineens dat ik onbewust gewoon m'n droom aan 't uitvoeren ben!'

- Appje dat ik ontving -
Ervaringen van klanten

'Fijn om op deze manier in vertrouwen je hart te luchten'

- Rob -
Ervaringen van klanten

'Jacqueline en de paarden maken met onvoorwaardelijke liefde en onvermijdelijke confrontatie zichtbaar wat mij te doen staat'

- Sara -