header image

De zee als hulpbron voor je gezondheid

De zee als hulpbron voor je gezondheid

Uit onderzoek dat in opdracht van de Britse natuurbehoudorganisatie Natural England is uitgevoerd, bleek dat nagenoeg alle deelnemers zich beter voelden na een bezoek aan het platteland, een mooi park of het strand. Waarbij de laatste veelal de meest positieve gevoelens teweeg bracht. Een uitkomst die mij eigenlijk niet verraste.

Ik leef en werk (veelal) op het platteland, aan de rand van een natuurgebied, en dat is een van de dingen die ik (naast dat de sessies als erg bijzonder en diepgaand worden ervaren) vaak terug hoor van cliënten; ‘wat een rust en wat doet het me goed om hier in de natuur te werken aan mijn vraagstukken, mijn ‘irritatiefactortjes’ en mijn herstel.’

En de zee doet daar nog een paar schepjes bovenop;

Haar gezonde zeelucht is een medicijn waar je geen inhalator (anders dan je neus of mond) voor nodig hebt. De minerale zouten uit het zeewater zorgen er als negatieve ionen voor dat zuurstof sneller kan worden opgenomen in je lijf. Wat er weer voor zorgt dat er extra ‘gelukshormoon’ serotonine wordt aangemaakt in je lichaam en dit heeft een gunstig effect op je humeur en de stress die je ervaart.

Het ruisen van de zee (en andere natuurlijke geluiden) worden door ons reptielenbrein ervaren als veilig en dit draagt weer bij aan een diepere vorm van ontspanning. Dit overigens in tegenstelling tot geluiden die wij veelal tegenkomen in ons dagelijks leven, zoals rinkelende telefoons, bliepende computers en voorbij razend verkeer.

En het kijken naar de horizon helpt je om de angst te kalmeren die grenzeloosheid in denken, voelen en emoties met zich meebrengt. Kortom, een bezoekje aan de zee is een goede investering in je gezondheid!

Eind van deze maand ga ook ik weer even bijtanken aan zee, ik kijk ernaar uit, maar eerst nog even verder sleutelen aan mijn vernieuwde trajecten, waarover binnenkort meer!

Ben je benieuwd naar de ophanden zijnde vernieuwingen in mijn aanbod en/of wil je gewoon (vrijblijvend) op de hoogte blijven? Laat het me weten, meld je aan voor mijn e-zine of like hieronder mijn Facebookpagina (en vergeet niet onder het kopje ‘volgend’ op mijn fbpagina aan te vinken dat je berichten als eerste weergegeven wilt zien, anders is de kans groot dat FB en zijn alom regerende algoritme het nog regelmatig aan je neus voorbij laat gaan…)

Lieve groet,

Jacqueline Verhoef

Holistisch Trainer

| Gespecialiseerd in het boven water halen van de informatie en energie die vanonder de oppervlakte werkelijk de dienst uitmaken binnen organisaties en privé levens | Voor duurzame veranderingen bij terugkerende- of aanhoudende problemen |

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ervaringen van klanten

Zó blij met jou! Ik met kalmte en rust.... echt Jacq, dat gelooft niemand :)

- Appje dat ik ontving -
Ervaringen van klanten

'Je moet het meemaken om te ervaren hoe bijzonder zoiets is, want bijzonder, dat is het zeker!'

- Sylvia -
Ervaringen van klanten

'Ik kon wel merken, naarmate ons gesprek vorderde, hoe makkelijk ik kon praten. Jacqueline gaf mij een veilig gevoel'

- Laura -
Ervaringen van klanten

'Ontroerend en emotioneel om zonder woorden geraakt te worden in mijn hart'

- Jeannette -
Ervaringen van klanten

'Jouw lieve paarden lieten mij zien: stilstaan of bewegen. Ertussen zit niks...'

- Sabine -
Ervaringen van klanten

'In een prachtige omgeving en bij een puur mensen ontdekken wat of waar jij veranderen kan'

- Annelies -
Ervaringen van klanten

'Ik bedenk me ineens dat ik onbewust gewoon m'n droom aan 't uitvoeren ben!'

- Appje dat ik ontving -
Ervaringen van klanten

'Fijn om op deze manier in vertrouwen je hart te luchten'

- Rob -
Ervaringen van klanten

'Jacqueline en de paarden maken met onvoorwaardelijke liefde en onvermijdelijke confrontatie zichtbaar wat mij te doen staat'

- Sara -