header image

Systemische familie opstelling o.l.v. Paarden

Systemische familie opstelling o.l.v. Paarden

Tijdens deze (mid)dagen werk ik met de principes van het systemisch werken, ook wel familie opstellingen genaamd. Vragen als; Klopt de ordening? Wordt er iets of iemand buiten gesloten? Zijn lichtende voorbeelden hiervan.
De paarden zullen aandacht vragen voor iets of iemand uit het systeem van herkomst van de vraagsteller. En met behulp van representanten zal er een opstelling zichtbaar worden in de ruimte. Het is een bijzondere en helende ervaring voor zowel de vraagsteller als de representanten die deelnemen. Ervaren dat iets is, zoals het is, brengt ruimte en maakt ontwikkeling en beweging mogelijk.

Sta jij ervoor open om door andere ogen te kijken naar datgene waar je tegenaan loopt?

Tijdens deze opstellingen zullen we in het bijzijn van representanten en dieren de ingebrachte vragen, stagnaties of wensen als uitgangspunten nemen. Onder leiding van veelal de paarden kan er zo zicht voor de vraaginbrengers komen op van invloed zijnde onderliggende structuren, bewegingen, blokkades en patronen welke men tot nu toe veelal zijn ontgaan.

Je kunt deze (mid)dag bijwonen als je zelf een vraag in wilt brengen of wanneer je als representant beschikbaar wilt zijn om te worden ingezet tijdens een opstelling/coaching. Als representant kan het dus voorkomen dat je uitgenodigd wordt om iets of iemand te representeren in het systeem van de vraaginbrenger. Je hoeft hiervoor geen ervaring met paarden of systemische familie opstellingen te hebben. Respectvol en met aandacht aanwezig zijn en open staan voor het veld dat zich ontvouwt is voldoende.

Heb jij vraag die je in zou willen brengen? Of zou je als representant aanwezig willen zijn. Hou dan deze website en mijn facebookpagina in de gaten voor geplande data of laat het me weten!

Twijfel je of jouw vraag geschikt is om in te brengen? Laat het me weten via een PB of mailtje, dan kijk ik even vrijblijvend met je mee.

 

Eerst volgende datum:

 • Zaterdag 17 november 2018

N.B. genoemde tijden zijn onder voorbehoud, na aanmelding zul je van eventuele wijzigingen op de hoogte worden gehouden

Meer info over wat het inhoud om als representant aanwezig te zijn vind je in mijn blog.

 

Waarom ik veelal de paarden (en overige dieren) het voortouw laat nemen?

Dit doe ik omdat…

 • zij van nature af zijn gestemd op de subtiele energetische lagen en alles wat zich daar afspeelt. En dit zijn de lagen die vanonder de oppervlakte veelal ‘stiekem’ en onbewust het probleem veroorzaken of in stand houden.
 • dieren geen agenda of (voor)oordelen hebben
 • zij eerlijke en (opr)echte sparringpartners voor ons zijn
 • dieren iets niet goed of fout vinden, zij geven enkel aan wat er speelt
 • zij ons feilloos aanvoelen en ons zuiver en liefdevol teruggeven wat het is, waar het op dat moment waarlijk om gaat
 • kuddedieren zoals paarden, experts zijn op het gebied van uitdrukking geven aan verborgen inzichten en -dynamieken. Door dit en hun hulp en ondersteuning ontstaat de gelegenheid tot transformatie en vernieuwing
 • het kudde instinct naadloos aansluit bij de systemische methodiek
 • dieren mensen weten te bereiken op plaatsen en lagen, daar waar andere mensen nauwelijks of niet komen of gewenst zijn
 • zij ons bij ons zogenaamde ‘huiswerk’ brengen; datgene wat ons kan helpen om uit een situatie te geraken of een andere uitkomst te bewerkstelligen
 • en tot slot, niet geheel onbelangrijk, ik de dieren versta en hun feedback en acties toe kan lichten en onder woorden kan brengen

 

Oeps een bekende…😳

Ik werk sinds 2007 voor mezelf en gedurende al die jaren belanden de meeste van mijn klanten via mond tot mond reclame bij mij. Dit is enerzijds steunend en stimulerend; het is tenslotte prettig om uit vertrouwelijke bron te weten dat je bij mij aan het goede adres bent. Anderzijds kan het ook een drempel zijn welke je doet twijfelen of jij je aan gaat melden voor bijvoorbeeld een workshop of Systemische Familie Opstellingenmiddag.

Het is tenslotte al spannend genoeg om met je persoonlijke vraag aan de slag te gaan en dan wil je niet ‘op je tellen’ hoeven passen omdat er toevallig een bekende als representant aan de zijlijn bij aanwezig is.

Dan is het aanzienlijk prettiger om aan de slag te gaan in het bijzijn van ondersteunende vreemden dan met bekenden.

Ik realiseer me dit ten zeerste en daarom hou ik (voor zover het binnen mijn vermogen ligt) hier heel bewust rekening mee als mensen zich aanmelden. Wie het eerst komt-principe is hierbij leidend. Waarbij vraagstellers weer voor gaan op representanten. Dus voel je vrij om het aan te geven als je denkt het ‘risico van een bekende tegenkomen’ te lopen, dan hou ik hier rekening mee.

En weet dat, hoe moeilijk ons hoofd dit soms ook vindt om te begrijpen, ergens door een soort van toeval de groepen zich ook altijd als vanzelf in een passende samenstelling vorm(d)en.

 

Twijfel?

Twijfel je of jouw vraag geschikt is om in te brengen? Laat het me weten via een PB of mailtje, dan kijk ik even vrijblijvend met je mee.

 

Investering voor deelname als representant € 35 en voor deelname als vraagsteller €125

Ervaringen van klanten

Zó blij met jou! Ik met kalmte en rust.... echt Jacq, dat gelooft niemand :)

- Appje dat ik ontving -
Ervaringen van klanten

'Je moet het meemaken om te ervaren hoe bijzonder zoiets is, want bijzonder, dat is het zeker!'

- Sylvia -
Ervaringen van klanten

'Ik kon wel merken, naarmate ons gesprek vorderde, hoe makkelijk ik kon praten. Jacqueline gaf mij een veilig gevoel'

- Laura -
Ervaringen van klanten

'Ontroerend en emotioneel om zonder woorden geraakt te worden in mijn hart'

- Jeannette -
Ervaringen van klanten

'Jouw lieve paarden lieten mij zien: stilstaan of bewegen. Ertussen zit niks...'

- Sabine -
Ervaringen van klanten

'In een prachtige omgeving en bij een puur mensen ontdekken wat of waar jij veranderen kan'

- Annelies -
Ervaringen van klanten

'Ik bedenk me ineens dat ik onbewust gewoon m'n droom aan 't uitvoeren ben!'

- Appje dat ik ontving -
Ervaringen van klanten

'Fijn om op deze manier in vertrouwen je hart te luchten'

- Rob -
Ervaringen van klanten

'Jacqueline en de paarden maken met onvoorwaardelijke liefde en onvermijdelijke confrontatie zichtbaar wat mij te doen staat'

- Sara -